Radionicom Poppinga uspješno završen program urbanog plesa u EU projektu „BUM Connection!“

Jučerašnjom online izvedbom plesne radionice Poppinga uspješno je završen program urbanog plesa u sklopu ESF projekta „BUM Connection: Poveži se kroz Balet, Urban i Modern!“. Radionice su se održavale online preko aplikacije Zoom od početka prosinca 2022. pa do kraja srpnja ove godine. Ukupno je provedeno 20 radionica u trajanju po 90 minuta, kroz tri ciklusa – jedan za početnike i dva za napredne plesače. U radionice se uključilo 12 polaznika u dobi od 14 do 23 godine iz Varaždina, Zagreba, Siska, Osijeka, Jarmine i Zaprešića, a 10 ih je uspješno završilo odabrani program.

Projekt „BUM Connection: Poveži se kroz Balet, Urban i Modern!“ provode Odred izviđača „Varaždin“ i Hrvatsko društvo inženjera geotehnike, a namijenjen je djeci i mladima do 25 godina starosti. Ukupna mu je vrijednost 65.805,30 eura (495.810,00 kuna), od čega 85 % sufinancira Europski socijalni fond, a 15 % državni proračun Republike Hrvatske. Sve su radionice za polaznike besplatne, a u tijeku su još radionice klasičnog baleta.

Više informacija o projektu i svim radionicama može se pronaći na internetskoj stranici projekta https://bum.scout-varazdin.hr/ .