Održan 4. dan karijera u inženjerstvu okoliša

Na Geotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 8. i 9. prosinca održan je 4. dan karijera u inženjerstvu okoliša koji je uživo i putem online platforme Zoom okupio 170 sudionika.

Prvog dana studentima su se predstavile tvrtke koje djeluju u području inženjerstva okoliša, dok je drugi dan iskorišten za dijeljenje iskustava s tržišta rada nekoliko završenih studenata te za predstavljanje udruga koje okupljaju bivše i sadašnje studente Geotehničkog fakulteta. Tako je i naše Društvo iskoristilo priliku da svoje ciljeve i aktivnosti predstavi potencijalnim budućim članovima, što je učinio predsjednik Društva, Nenad Petrović.

Nakon predstavljanja udruga, Job Club HDIG-a održao je radionicu karijernog savjetovanja za studente pod nazivom Ima li posla i za mene?. Kroz radionicu studenti su upoznati s načinima traženja posla te pravilima izrade životopisa i molbi, kao i savjetima za uspješan intervju kod poslodavca.

Kao jedna od aktivnosti Dana karijera, 08. prosinca 2022. s početkom u 18:00 sati,  u hotelu Turist održana je i Večer karijera, koja je okupila stotinjak završenih studenata iz gotovo svih generacija diplomanata – od geotehničara koji su fakultet upisali davne 1985. pa skroz do najmlađih inženjera koji su ove godine završili preddiplomski studij Inženjerstva okoliša. Svi prisutni oduševili su se ovim događanjem jer su imali priliku družiti se s kolegama koje nisu dugo vidjeli, prisjetiti se studentskih dana i dogodovština, razmijeniti informacije i stečena iskustva. Ovim je događanjem ujedno obilježena i 10-godišnjica rada Udruge diplomanata AMAC-GFV.