Potpisivanje ugovora o provedbi ESF projekta “Nove mogućnosti za tebe !”

Amigdala – Centar za psihološku pomoć, u partnerstvu s Hrvatskim društvom inženjera geotehnike i Područnom službom HZZ Zagreb, 6. srpnja 2021. godine potpisao je s Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje ugovor o provedbi ESF projekta “Nove mogućnosti za tebe!”. Projekt se provodi kao dio Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali Europskog socijalnog fonda te se financira sredstvima Europske unije u stopostotnom iznosu. Vrijednost projekta je 1.999.200,00 HRK. Svečanost podjele ugovora održana je u zagrebačkom hotelu International, a ugovor je predsjednici Amigdale Sanji Vuletin uručen osobno od strane ministra.

Kroz projekt će se obrazovati ciljana skupina od 20 mladih neaktivnih NEET osoba iz Grada Zagreba u dobi od 15 do 29 godina kroz verificirane programe obrazovanja odraslih te će ih se na taj način osnažiti i potaknuti na aktivno sudjelovanje u tržištu rada. Time će se ujedno postići i krajnji cilj rasta zapošljavanja i smanjenja siromaštva.

Tijekom cijelog trajanja projekta, kroz Savjetovalište za mlade, korisnicima će biti dostupan mentor koji će s njima raditi na aktivnostima povećanja samopouzdanja i postavljanja realističnih ciljeva te im pomagati u traženju posla. Također će za 10 osoba najudaljenijih od tržišta rada biti organizirano i savjetovanje koje će uključivati psihološku podršku u razrješavanju problema koji im otežavaju aktivno sudjelovanje na tržištu rada.

Projekt će trajati do početka srpnja 2023. godine, a više detalja o projektu možete podgledati ovdje.